Valp & Unghund


" För att kunna ge sin hund en bra uppfostran behöver man förstå hur en hund fungerar och hur man kommunicerar med den. Hundägaren vet inte alltid skillnaden på vardagsuppfostran och lydnadsträning. Vardagslydnaden handlar om social anpassning och enkla regler. Vid lydnadsträning lär man hunden

att utföra särskilda moment på röstkommando med precision i detaljer. "Lydnad är en tävlingsgren inom hundsporten, alltså ingen väsentlig

grund för att få hunden till en fungerande familjemedlem"

(1) VALP OCH UNGHUND


"Första Kursen" är en kurs för dig och din valp eller unghund som inte har gått kurs tidigare.


"Första Kursen"

 

"Första Kursen" handlar om hundägarens tre olika roller:

att bygga en sund relation till vår hund 

att sätta få och enkla regler som valpen, den unga hunden kan förstå

att finna på och göra saker tillsammans som både du och valpen/unghunden gillar


Hur väl förbredd man än är på att valpen ska flytta hem blir de flesta utav oss förvånade över hur mycket det är man ska ha koll på och vad svårt det kan vara att förstå och förutse varför vissa saker händer eller låter bli att hända...


Kursen är på 6 tillfällen med ett avbrott under juli månad. Det har visat sig i tidigare kurser att "avbrott" eller längre uppehåll mellan kurstillfällen har varit lyckat. Det händer så mycket med valpen/unghunden och man själv ska både lära sig, lära känna sin valp och hinna träna på det man lär sig på kursen att tiden knappt räcker till, lite "luft och egen tid" har uppskattats i tidigare kurser. 


"Första Kursen" bygger på ett tidigare samarbete med HUNDRAHUND (HT 2018). Läs mer om HUNDRAHUND under fliken "samarbetspartner"


          6X1,5 tim

max 6 ekipage

Start:Tisdag 3 september

Tid: 17:30 - 19:00

Övriga datum: 10/9, 17/9, (ej 24/9), 1/10, (ej 8/10),15/10 & 22/10

Plats: Kurshallen Intagan*

Pris:1800:- 

Utrustning: Gärna sele annars fast halsband, inget flexikoppel. Filt/matta till hunden, rikligt med bra belöningar (godis och leksak) och vattenskål.


*Vägbeskrivningar finner du i menyn under fliken ”vägbeskrivningar"

(2) UNGHUND OCH OMPLACERINGSHUND


är en fortsättningskurs på "Första Kursen". Unghund och Omplaceringshund kursen bygger på den utvärdering som gjordes av  hundägare som gick "Första Kursen" under hösten 2018. Lite fyndigt döptes fortsättningen till:


"Den Andra Kursen"


 "Den Andra Kursens" fokusområden:


  • Hallen och hemmiljö      - tex hälsa fint, skvätter inne, ensamhet
  • Koppel eller bogserlina  - tex kontakt, inkallning, möten
  • Miljöträning                    - tex impulskontroll, passivitet, stadga


Kursens fokusområden kan påverkas av kursdeltagarnas behov


Man blir duktig på det man tränar. Att kunna möta och hantera de störningar som finns i olika miljöer är bra att göra i en kurssituation – dels får du hjälp av instruktör när det oväntade beteendet dyker upp dels ser du hur din hund reagerar och agerar i olika typer av sammanhang.


Omplaceringshunden är väldigt välkommen. Den här kursen ger dig möjlighet att titta på vad din hund kan, behöver mer av och hur du kan träna utifrån de förutsättningar hunden visar.   


           6X1,5 tim

max 6 ekipage

Start:Tisdag 3 september

Tid: 19:30-21:00

Övriga datum: 10/9, 17/9, (ej 24/9), 1/10, (ej 8/10) 15/10 & 22/10

Plats: Kurshallen Intagan*

Pris: 1800:-

Utrustning: Gärna sele annars fast halsband, inget flexikoppel. Filt/matta till hunden, rikligt med bra belöningar (godis och leksak) och vattenskål.

 

          *Vägbeskrivningar finner du i menyn under fliken ”vägbeskrivningar"
Treklövern


Hur ska man vet vad man ska välja för kurs? Om man har hund för första gången eller man har en liten valp som inte vet vad den ska bli när den blir stor?


Nu kan du prova på 3 olika aktiviteter som var och en passar oavsett vilken ras, ålder eller tidigare kunskapsnivå!

Under en dag kan du prova alla tre eller välja vilket/vilka "prova på tillfälle" som intresserar dig.Varje pass anpassas efter gruppdeltagarna och "prova-på" innebär lågintensiv träning för hunden och dagen erbjuder bra pauser emellan passen för promenad/vila.


1) kl 10:00 - 11:30 Nosework   

2) kl 12:30 - 14:00 Rallylydnad

3) kl 14:30 - 16:00 Gympa med Hund


Begränsat antal platser

Kursstart: söndag 8 december

Tid: 10:00 - 16:00

Plats: *Intagan

Pris: Heldag 950:- 

Pris: enstaka pass 330:-

Utrustning: Bra skor. Halsband/sele och vanligt koppel/midjekoppel. Gärna blandade hårda och mjuka godisar/en tub med mjukost i "hundsmak”. Ta gärna med bur/filt och vattenskål. 

 

för samtliga kurser

för samtliga kurser