Kurser


Roligt, utvecklande och inspirerande – man blir så glad av Annikas kurser! 

Wadsö hundtjänst utmanar både människa och hund och levererar kreativa

lösningar på det mesta. Så mycket vi lärt oss! Tack Wadsö Hundtjänst, vi hör av oss igen!”

KURSER FÖR EN GOARE VARDAG      

Här finner du kurser som alla kan gå - oavsett vad du har för hund, vad ni har gjort tidigare (eller inget alls), om din hund kanske är en omplacering och du inte riktigt vet vad den kan eller har varit med om. Alla är varmt välkomna.


Planerade kursstarter:


Oktober:

Rallylydnad 1.5, mellan nybörjar- och fortsättningsklassen. Start tisdag 12 oktober


November:

Viltspårskurs, grund. Helgkurs 13-14 november

För mer info och anmälan se längre ner på sidan.


Vardagshyss & hyfs. 1-dagars kurs för alla. Söndag 21 novmember

För anmälan se längre ner på sidan.VARDAGSLYDNAD 

Vardagslydnad är samlingsnamnet på de kurser som syftar till att du och din hund ska ha en så harmonisk vardag som möjligt. Det finns inget av "tävling" i vardagslydnaden.  Kurser såsom valp-& unghund, koppel- & inkallning är exempel på vardagslydnadskurserVARDAGSHYSS & HYFS

Under 3 timmar ägnar vi oss åt kontaktövningar, fokus, koppel och inkallning. Kursen är till för alla - skriv gärna i anmälan vad just du vill träna på. Övningarna individanpassas. Detta är ett tillfälle att "störningsträna" och få möjlighet att träna i grupp. Kan passa dig som vill stärka din (unga?) hund i miljö/socialisering.


1 X 3 tim

Max 6 ekipage

Söndag: 21 november

Tid: 10:00 - 13:00

Plats: Velanda Säteri, 491 98 Trollhättan

Pris: 1000:-

Utrustning: Gärna sele annars fast halsband, inget flexikoppel. Filt/matta, skål, vatten och rikligt med bra belöningar till hunden.

Instruktör: AnnikaRALLYLYDNAD 

En avancerad vardagslydnad präglad av glädje, samarbete och kontakt.Rallylydnad är en hundsport framtagen av Bud Kramer (upphovsman till Agilityn) med syfte att skapa ett attraktivt alternativ till tävlingslydnaden.

Rallyn passar verkligen alla.

Det finns inga fysiskt krävande moment eller några krav på att hunden ska utföra momentet perfekt. Det är fritt fram att uppmuntra, ropa, klappa händer och på andra sätt heja fram sin hund.

Det är samspelet mellan hunden och ägare som är i fokus.

Rallyn har många roliga moment som också blir användbara i vardagen. Att lägga in några Rallymoment på den vanliga promenaden kommer att göra promenaden intressantare och öka din hunds följsamhet. På nybörjarkursen blir du bekant med klassens 33 olika moment. RALLYLYDNAD 1,5

För dig om har gått nybörjarkurs och vill repetera/finslipa på momenten. På kursen förbereder vi inför fortsättnigsklassen


4 X 1,5 tim

Max 6 ekipage

Tisdag 12 oktober

Tid: 19:30 - 21:00

Övriga datum: 19/10, 26/10 & 2/11

Plats: Velanda Säteri, 491 98 Trollhättan

Pris: 1800:-

Utrustning: Gärna sele annars fast halsband, inget flexikoppel. Filt/matta, skål, vatten och rikligt med bra belöningar till hunden.

Instruktör: AnnikaIntresseanmälan:

Du kan lämna intresse för kurser du vill gå.

Vid tillräckligt många anmälningar startar kursen.


RALLYLYDNAD 1, nybörjare

Instruktör: Annika

Intresseanmälan kan lämnasRALLYLYDNAD, fortsättningsklass

Instruktör: Annika

Intresseanmälan kan lämnas
VALP och Unghundskurs

"Första Kursen" är en kurs för dig och din valp eller unghund som inte har gått kurs tidigare.

"Första Kursen" handlar om hundägarens tre olika roller:

att bygga en sund relation till vår hund 

att sätta få och enkla regler som valpen kan förstå

att finna på och göra saker tillsammans som både du och valpen/unghunden gillar


Hur väl förberedd man än är på att valpen ska flytta hem blir de flesta utav oss förvånade över hur mycket det är man ska ha koll på och vad svårt det kan vara att förstå och förutse varför vissa saker händer ...eller låter bli att hända...     

          

5X1,5 tim

Kursstart:  lämna intresseanmälan med önskan om start

Tid:

Plats: Velanda Säteri, 491 98 Trollhättan

Pris: 1950:-

Utrustning: halsband och vanligt koppel. Filt/matta/bur och vattenskål samt rikligt med bra belöningar till hunden.

Instruktör: Annika

NOSARBETE

Hunden lever i en värld av dofter. Hunden nosar av omgivningen under promenaden, fastnar i doftfläckar, gör ”fnysljud” och ”klapprar med tänderna” för att bättre kunna ta upp doftinformationen. Våra hundar behöver dagligen få använda sitt luktsinne – det räcker inte enbart med de doftintryck de får på sina vanliga promenader – hunden bör få utföra något nosarbete som liknar deras jaktbeteende dvs att söka eller spåra efter något specifikt.

       

NOSEWORK

Nosework har sitt ursprung från USA och i specialsöket. Tre hundförare satte samman deras hundars välmående med nosarbetet. För att testa teorin startades ett sammarbete med ett shelter, där man fokuserade på speciellt svårplacerade hundar. Resultatet blev lyckat. Hundarna blev lugnare och mer harmoniska.


Nosework var uppfunnet och tack vare det använder vi idag Nosework som en nyttig aktivering för alla hundar och som mentalt rehabiliterande för reaktiva.  Nosework är också en populär tävlingsgren inom hundsporten. Man tävlar i 4 olika moment: behållarsök, inomhus/rumssök, utomhussök samt fordonssök.


Under nybörjarkursen (NW 1) kommer hunden att  lära sig att söka efter doften eukalyptus, först och främst i behållare för att därefter introducera enklare inomhus-/rumssök.

En stor bonus utlovas; du får en harmonisk hund som har fått göra det den är bäst på - Nosarbete.NOSEWORK (NW 1) nybörjare

Valpar är välkomna att gå kursen!


4X1,5 tim 

Pris: 1600:-

Instruktör: Julia/Annika

Intresseanmälan kan lämnas

  

NOSEWORK (NW 2) fortsättningskurs

I steg två fortsätter vi med eukalyptus. Höjden på gömman varieras och andra utmaningar läggs till allt eftersom ekipagen blir säkrare i sitt samarbete.

Fortsättningskursen ger möjlighet att studera hur hunden väljer att markera doften/källan. Kursen kräver inte doftprov men hunden ska kunna och vara säker på eukalyptus.

Klass 2 doft kan introduceras.

                  

4X1,5 tim 

Instruktör Julia

Kursstart: lördag 11 december

Övriga tider: 18/12, 8/1 & 15/1

Tid: 11:00 - 12:30

Plats:

Tillfälle 1&2) Berghs Hundhall, Sjuntorp

Övriga tillfällen meddelas under kursens gång

Pris: 1700:-

Utrustning: halsband och vanligt koppel. Filt/matta/bur och vattenskål samt rikligt med bra belöningar till hunden.
VILTSPÅR

Viltspår - aktivitet eller allvar?

I Viltspår kan du meritera din hund (Viltspårschampion) Du kan satsa på eftersök (jakt/trafikolyckor) eller ha det som en berikande aktivitet för hunden. Viltspårskurser kan erbjudas under period utanför jaktsäsong dvs mellan februari - augusti. Beroende på jaktresultat, underlag och väderlek kan det vara möjligt att erbjuda träningstillfällen samt "prova-på" tillfällen även under jaktsäsongen. VILTSPÅR - grundkurs med anlagsprov 

Kurs utförs i samarbete med Viltspårsdomare med flerårig erfarenhet av viltspårarbetet såsom viltolyckor (trafik) och eftersöksassistans.

totalt 8 timmar samt möjlighet att boka individuellt tränings-/anlagsprov (eller både och) för viltspårsdomare efter avslutad kurs.

Kostnaden för anlagsprov (eller provspår) är inte inberäknad i kursavgiften

Grill-lunch ingår

Viltspårsdomare: Marianne Olsson

Instruktör: Annika

Helgkurs 2X4 tim

FULLT - OBS tiderna har ändrats

Kursstart: lördag 11 december

Tid: 10:00-14:00

Övriga tider: söndag 12 december

Tid: 11:00-15:00

Plats: Trollhättan. Adress meddelas vid anmälan/PM

Pris: 1950:-

Utrustning: spårsele, lina, bra belöningar (godis, leksak). Vatten och skål, eventuellt täcke till hunden. Kläder efter väderPERSONSPÅR

Vi har använt hunden till att spåra människor sedan lång tid tillbaka (1500-tal). Personspår kanske är den mest optimala sysselsättningen att aktivera sin hund på! Du kan börja spåra redan i valpstadiet. Kursen är till för alla - oavsett ambitionsnivå - starten för inlärning är densamma för dig som tänker "tävling" som för dig som "bara" vill ha en bra aktivitet för sin hund. Alla hundar kan spåra och mår bra av att få lära sig att söka efter något "specifikt".PERSONSPÅRgrundkurs


2X3 tim

Helgkurs:  lördag och söndag 4-5 september

Tid: 10:00 - 13:00

Plats: Hunneberg

Pris: 1600:-

Utrustning: Spårsele och spårlina. Filt/matta/bur och vattenskål samt rikligt med bra belöningar till hunden.

Instruktör: AnnikaANMÄLAN HÄR:

 
 
 
 
 
 
 
Alternativ 1: JA, jag tar gärna emot reklam från Wadsö Hundtjänst
Alternativ 2: NEJ; jag vill inte ha reklam och erbjudande från Wadsö Hundtjänst
 
 

När du anmäler dig till kurs eller lämnar en intresseanmälan via anmälningsformuläret ska du få en bekräftelse inom tre dagar.

Om du inte får ett svarsmail inom den tidsperioden ta kontakt via action@wadsohundtjanst.se eller skicka ett sms till 0725 - 63 14 14

OM ANMÄLAN & FAKTURERING


Anmälan är bindande.

Vid uppvisande av veterinär- eller läkarintyg kan avgiften återfås.

Wadsö Hundtjänst fakturerar med betalningsvilkor på 10 dagar.ATT TÄNKA PÅ


När vi tränar själva eller hund kan olyckan vara framme därför är det bra att du har en sjuk-& olycksfallsförsäkring. Att hunden är vaccinerad är särskilt viktigt om du har en valp eller unghund.